ДИАГНОСТИКА И РЕМОНТ НА СПИРАЧНА СИСТЕМА

Добрите спирачки са на първо място, когато говорим за сигурност при управление на автомобила. Спирачната система е едно от нещата с високо значение при определяне на спирачния път на автомобила. От нея зависят сигурността и спокойствието на шофьора и пасажерите във всеки автомобил. Накратко спирачната система е последното нещо, към което трябва да се отнасяме неглижирано и немарливо.

За тази цел ние от автосервиз Нинков сме натрупали дългогодишен опит в специализирана работа и ремонт на спирачни системи на всякакъв вид автомобили.

Независимо какъв модел и марка кола карате, независимо годината на производство и независимо колко сериозен е проблемът, който трябва да се отстрани! Ние сме насреща именно за това.

Проблеми при които незабавно трябва да обърнете внимание на спирачната система:

  • Светеща индикация за ниво на спирачната течност– при нормална работа на спирачната система нивото на течността не трябва да пада. Ниското ниво е сигурна индикация за силно износени накладки и дискове или за теч в системата. Само доливане на течност няма да реши проблема, обърнете се към сервиз за диагностика и отстраняване на проблема.
  • Стържещи или скърцащи звуци при спиране – най-вероятната причина е износване на спирачните накладки. Отлагането на разрешаването на проблема ще доведе до по-скъп ремонт защото износените накладки увреждат повърхността на спирачните дискове. Спирачният път ще е силно удължен, което може да доведе до произшествия.
  • Вибрация при спиране – тя се появява в следствие на неравномерно износени спирачни дискове или барабани, термично претоварване на спирачната система. Отлагането на решаването на проблема може да доведе до  по-големи разходи за ремонт заради допълнителното натоварване, което изпитват лагерите на колелата и окачването в следствие на вибрацията.
  • Потъващ спирачен педал – мекият или потъващ спирачен педал е индикация за наличие на въздух в системата или теч. Игнорирането на проблема ще доведе до тотален отказ на системата.
  • Занасяне при спиране – може да се дължи на неравномерно износени компоненти на спирачната система или блокирали спирачни цилиндри и апарати. Проблем, който много често се игнорира понеже при ежедневна експлоатация се усеща по слабо, но ако се наложи интензивно спиране от голяма скорост може да има катастрофални последици.
  • Мътна спирачна течност – спирачната течност е силно хигроскопична и чувствителна на замърсяване. Течността трябва да е абсолютно бистра. Наличието на вода и замърсяване силно понижава точката на кипене на течността, което води до завиране на течността при спиране и образуването на въздушни мехурчета, което от своя страна води до силно занижаване на спирачната ефективност. Черната спирана течност може да е индикация и за износване на уплътнителите в помпата и апаратите. Казанчето за спирачна течност трябва де е добре затворено и течността да се сменя на всеки две години.

Какво е добре да знаете?

В случай, че все още не сте наш клиент е добре да знаете, че при нас получавате не само смяна на части и елементи на спирачната система на автомобила си. При нас получавате пълна диагностика на цялата спирачна система.

При нас намирате всички нужни резервни части, независимо каква марка и модел автомобил карате, независимо от годината на производство.

При нас получавате обективно мнение от опитен специалист.

При нас ремонтът на всички видове спирачни системи се случва възможно най-навременно, с възможно най-добрите части. И всичко това на разумна, конкурентна и логична цена базирана на съотношението „качество-цена“.

Използваме и машина за струговане на спирачни дискове, за да постигнем още по-прецизно изправяне на диска и с много по- гладка повърхнина.

В автосервиз Нинков всеки ремонт преминава през задължителните проверка и тествания на цялата спирачна система.

Нормално функциониращата спирачна система е гарант за вашата сигурност на пътя.

ЦЕНИ

За допълнителна информация във връзка с цените на услугите, може да се свържете с нашия екип:

E: office@ninkov-service.bg
T: +359 876 444 952
+359 888 40 55 92

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ONLINE

Запазете час за сервизно обслужване на вашия автомобил онлайн и ще получите отстъпка от цената на услугата.

ЗАПАЗИ ЧАС
© 2024 Автосервиз Нинков. Всички права запазени.